Softshell-takit lapsille

Hincapie Gradient Softshell JacketSoftshell-takki sopii niin äidille, isälle, isovanhemmille kuin perheen pienimmillekin! Softshell-takki on paras mahdollinen takki syksyllä ja keväällä, ja veneilytakkina se on ehdoton myös kesäaikaan. Jos softshell-takin alle laittaa villapuseron, pärjää sillä mainiosti talvellakin. Oikein kovilla pakkasilla sen päälle voi laittaa kuori- tai untuvatakin, jolloin vilu ei ahdistele edes laskettelurinteessä tai nuotiokahveja keitellessä. Softshell-takit ovat aika edullisia. Lasten softshell-takit maksavat alle kaksikymmentä euroa esimerkiksi urheiluvälinekaupoissa ja automarketeissa. Jos löydät hyvän tarjouksen, kannattaa ostaa parikin kerralla. Softshell-takki on suorastaan pakko-ostos jokaiseen vaatekaappiin, niin mukava, edullinen ja käytännöllinen se on. Softshell-takki ei ole pelkästään himourheilijan tai alppihiihtäjän vaate, vaan nappivalinta jokaisen harteille heitettäväksi, joka aikoo pistää nokkansa ulos vaikka vain viedäkseen roskat.

Mikä on softshell?

Softshell-vaatteet suojaavat hyvin sekä sateelta että tuulelta. Lapset tykkäävät ulkoiluvaatteista, mitkä eivät kahise. Kaiken kukkuraksi softshell-takeissa on fleece-kerros, joten ne ovat mukavia ja lämpimiä päällä. Softshell-vaatteita on kiva silitellä, sillä materiaalina se on sileää ja pehmeää. Materiaali on kuitenkin varsin kehittynyt. Softshell viittaa nimenomaan valmistustapaan, ei yhteen ainoaan materiaaliin. Softshell-vaatteessa on yleensä useita kerroksia: laadukkaassa softshell-takissa on kolme kerrosta, joista alimmainen on fleece-vuori. Sen päällä on polyesterikangas, mikä on vielä laminoitu vettä ja tuulta hylkivällä, mutta silti hengittävällä kerroksella. Näin hyvin suunniteltu vaate sopii ulkoiluun joka säässä olematta silti kankea sadetakkien tapaan, kahisematta kuten tuulitakit, tai olematta raskas päällä, kuten monet muut talvitakit. Softshell-takit kehitettiinkin kalvotakkien, esimerkiksi Goretex-takkien, joustavammaksi ja hengittävämmäksi vaihtoehdoksi. Tätä osaavat arvostaa etenkin ulkoleikeissä viihtyvät lapset, joista on miellyttävää pukea päälleen pehmeä, mutta säänkesto-ominaisuuksiltaan erinomainen takki.

Mihin softshell-takki sopii?

Softshell ei ole absoluuttisen vedenpitävä, mutta kestää mainiosti pikku tihkut koiraa lenkittäessä tai herkkutatteja metsästä etsiessä. Pyöräily ja hiihtolajit ovat erityisen hyvin yhteensopivia softshell-takin kanssa, sillä niihin kaivataan vaatteita, mitkä hengittävät, ja joissa on helppo liikkua. Hengittävyyden ansiosta olo pysyy mukavan kuivana, vaikka syke nousisi korkealla ja hiki kohoaisi pintaan.

Softshell-vaatteet ovat usein kirkkaan värisiä, kuten urheiluun ja vapaa-aikaan tarkoitetut vaatteet ylipäätään tapaavat olla. Tästä syystä softshell-takki ei ehkä sovellu edustusvaatteeksi tai muihin tilaisuuksiin, joihin haluat pukeutua siistimmin. Softshell-takki on omiaan työmatkoille ympäri vuoden, varsinkin jos teet ne pyörällä, mutta asiakastapaamisia varten haluat ehkä pitää työpaikan vaatekaapissa trenssiä tai villakangastakkia.

Lapsien ei kuitenkaan odoteta pukeutuvan jakkuun ja vekkihousuihin – onneksi! Lapsi ei ehkä muuta välikausitakkia tarvitsekaan softshell-takin lisäksi. Kylmemmillä keleillä lapselle voi pukea alle vielä esimerkiksi merinovillaisen kerraston. Softshell-takki sopii hiekkalaatikolle, koulumatkalle, päiväkodin retkelle, iltakävelylle, pyörämatkaan kaverin luo, ratsastusreissulle, laskettelurinteeseen tai vaikka lähikaupassa piipahtamiseen.

Miten ostaa sopiva softshell-takki lapselle?

Kun olet ostamassa softshell-takkia lapselle, älä jätä liikaa kasvunvaraa, jottei takki ole liian löysä. Takissa saisi mielellään olla vetoketjulliset taskut, joissa lapsi voi kuljettaa aarteitaan. Kiristysmahdollisuus hupussa ja takin alaosassa on hyvä lisä, jotta viima pysyisi ulkopuolella ja lapsi lämpimänä. Tuuletusläpät helpottavat oloa, kun lapsi hiihtää tai leikkii hiki päässä. Tuuletusläpät tai muut tuuletusmahdollisuudet auttavat viilentymään, kun takin alla tulee liian kuuma.

Markkinoilla on myös muita softshell-vaatteita takkien lisäksi. On softshell-housuja ja erityisesti taaperoikäisille sopivia softshell-haalareita. Softshell-housuissa on yleensä softshell-tekniikalla tehtyä materiaalia edessä, mutta takana siihen on yhdistetty joustavaa, hengittävää ja laminoimatonta kangasta. Haalareissa on huomioitu aktiivisen lapsen tarpeet, joten niissä on lisävahvistuksia ja helpon pukeutumisen (ja riisumisen) takaava pitkä vetoketju.