Ulkoilu raskausaikana

Jos luitte aiemmat tekstini, jotka tosin liittyi vaatteisiin, niin mainitsin siellä, että olen ollut aika menevä äiti, enkä halunnut jäädä vauvan kanssa kotiin, koska se olisi tarkoittanut yksinäisyyttä. Eli siis, tiesin jo alunperin, ettei imetys saa häiritä kahvittelua ja kavereiden näkemistä.

Omega 3 rasvahapot ovat tärkeä ravintolisä

Ulkoilin jo raskaana ollessani paljon – ihan perus lenkkejä, sekä raskausjoogaa. Olen harrastanut joogaa jo pitkään, joten se oli myös aika selvää, että sitä en jätä. Minulla oli suoraan sanottuna aika helppo raskaus, ja tämän moni varmaan kokee epäreiluna? Suoraan sanottuna uskon super terveellisten elämäntapojeni, sekä juuri liikkumisen olleen ratkaisu tähän. Syön erittäin terveellisesti ja paljon luonnollisia vitamiineja, koska uskon, että kulutus on suurempaa varsinkin kun on maha-asukki joka vie osan siitä ravinnosta. Olen myös hyvin herkkä ihminen, joten tunsin milloin keho tarvitsee lisää ravintoaineita. Kannustan myös muita äitejä liikkumaan minkä vaan voi, ja syömään hyvin ja terveellisesti, sillä luin monta artikkelia jo ennen raskautta ja raskausaikana, miten ravinto vaikuttaa sikiöön ja vauvaan; mm. omega 3 rasvahapot ovat super-tärkeitä aivojen kehityksen kannalta. Noh, tämä on aihe erikseen, ja mielelläni siitä keskustelen, mutta myös naisille joilla on vaikeuksia tulla raskaaksi: ystäväni yritti lasta monta vuotta, siinä onnistumatta. Mistään ei löytynyt vikaa. Sitten hän tutustui ruokavalioon, ja jätti gluteenin kokonaan pois, ja kappas, hän tuli raskaaksi! Uskon, siis ravinnolla olevan suuri merkitys, kuten myös liikunalla. Tiedän, että monilla on jalat niin turvoksissa ja kipeät, ettei voi miettiäkään liikuntaa, mutta on niitä lajeja jota voi raskaana harrastaa! Urheillessa on tärkeä valita itsellesi sopivia äitiysvaatteita. Uintikin on yksi, jossa kävin itse pari kertaa, ja sen luulisi sopivan kaikille, vaikka kremppoja olisikin, vai mitä olette mieltä?

Liikunta on tärkeää myös raskausaikana

Ois kiva kuulla muiden harrastuksia raskausajalta, ja miksei raskausajan jälkeenkin! Mulla nuo ulkoilulajit oli tosi pitkälti ihan se perus lenkkeily, tosin kävelylenkkeily 🙂 ja se jooga, pääosin sisätiloissa kuitenkin. Oon ehkä hieman mielikuvitukseeton, kun en silloin keksinyt kokeilla muita lajeja, vaikka varmasti olisi ollut mukavaa!