Äitiystakit ja äitiystalvitakit

Äidit jotka odottavat talvisaikaan, ovat monesti takin oston edessä. Muistan hyvin, kun hyvä ystäväni odotti kaksosia, ja hyvin äkkiä hänen omat takkinsa kävivät pieniksi – oli siis äitiystakin oston aika! Uskon, ettei monet äidit haluavat ostaa jonkun nätin takin, jota voi pitää raskausaikanaan, mutta äitiystakkiin ei ehkä haluta panostaa liikaa rahaa. Toisaalta, kannattaa koittaa valita takki, jota voisi pitää myös raskausajan jälkeen. Mammas.fi myy äitiystakkeja, joita suurinta osaa voi pitää myös raskausajan jälkeen. Takin tulisi olla suht helppo päällä, sillä raskausaikana ei haluta mitään ylimääräistä purista tai kiristystä mihinkään. Äitiystakin tulisi olla joustava ja mukava päällä.

Mamalicious tekee näitä äitiystakkeja, jotka vastaavat monien odottajien kriteereihin. Tästä linkistä pääset suoraan Mamaliciouksen äitiystakkeihin, ja hyviin tarjouksiin: http://www.mammas.fi/category/13/aitiystakit

Tuote jota moni tarvitsee äitiystakin lisäksi, on äitiystoppahousut, tai äitiystalvihousut, ja ne saat Mammas.fi verkkokaupasta hyvällä settidiilillä ostettua yhdessä takin kanssa. Nämä toppahousut ovat mukavat päällä, ne myös joustavat, ja tietenkin lämmittävät. Monille äideille on tärkeää voida liikkua ulkona talvellakin, ja siihen toppahousut ja helppo äitiystakki ovat äidin hyvät kaverit. Hyvillä varusteilla ei haittaa kireämpi pakkanenkaan! Äitiystalvivaatteet ovat tärkeä osa äidin talvela.

Itse huomasin viime talvena, ettei -25 asteen pakkanen haitannut, kun oli hyvä toppatakki päällä, ja hyvät talvihousut. Ilma tuntui todella raikkaalta, ja itseasiassa nautin siitä, että sain olla ulkona! Uskon, että moni voi samaistua tähän tunteeseen – äkkiseltään noin kova pakkanen voi tuntua hurjalta, ja tämä oli muuten Keski-Suomessa, mutta kun ilma on niin raikas, ja vaatteet kelille sopivat, ei paukkupakkanen tunnu missään! On tehty tutkimuksia myös siitä, että miten kylmä on terveellistä – ja onhan suomalaiset sen tienneet jo pitkään; avanto, lumessa pyöriminen yms. ovat pitkiä traditioita Suomessa. Uskon myös, että raikas kylmä ilma on terveellistä, oikeassa suhteessa. Pieni kävelylenkki kireässä pakkasessa, ja sen jälkeen nautittu teekupponen vilttiin käärittynä – näistä asioista nautin ainakin itse talvella. Aina parempi, jos on takkatuli, mutta omasta kotoa ei semmoista löydy, joten vilttiin on tyydyttävä.

Nyt aloin ihan kunnolla fiilistelemään talvea, vaikka vielä on syksy. Totta puhuakseni tuli talvea ikävä! Onneksi ollaan menossa talvea kohti. On mukava leikkiä lasten kanssa lumessa, jota lapset tietysti rakastavat todella paljon, kun on itsellä hyvät vaatteet yllään myös.
Monesti meidän aikuisten tulisikin heittäytyä enemmän, ja leikkiä yhtä lapsenmielisesti, kuin lapsi itse. Miten lapsi katsoo lunta – maistaa sitä, tekee siitä lumiukkoja ja lumienkeleitä. Lapsi nauttii tästäkin vuodenajasta täysin rinnoin, kun taas monet aikuiset, kuten minä itse, saatan välillä valittaa pimeyttä tai myös kylmyyttä, vaikka välillä siitä osaankin nauttia. Meidän pitäisi miettiä vähemmän ja tehdä enemmän.  Jospa nyt tulevana talvena kaikki ottais haasteen vastaan, ja lähtisi lapsiensa kanssa pulkkamäkeen oikein kunnolla heittäytyen, sen suurempia ajattelematta!