Juhlavaatteet

Äitiysjuhlavaatteet ja imetysjuhlavaatteet

Omasta kokemuksesta voin ainakin sanoa, että raskausaikana monille myös silloin tulee juhlia, jolloin tarvitaan juhlavaatteita. Vai miten teillä, tähän väliin sanon jo, että kommentoikaa mielellään aihetta! Omasta mielestäni oli vaikea välttyä juhlilta, ja meillä olikin kahdet häät juuri kun olin raskaana. Niiden lisäksi joitakin synttäreitä, kuten kummilasten, ja tottahan pukeudun niihin yleensä vähän siistimmin.

Häihin hommasin sitten mekot – yksi niistä oli yhdistetty äitiysmekko ja imetysmekko, tätä mekkoa olenkin sitten käyttänyt myös imettäessä juhlissa. Toinen mekko oli äitiysmekko, ilman imetysfunktiota. Tämä viimeksi mainittu mekko oli enemmän kesämekkomainen, ei liian hieno, joten käytin sitä myös synttäreissä ja jopa ihan arkena. Eli monikäyttöinen =) Lisäksi laitoin juhliin aina koruja, ja korkokengät, ja sekin tekin jo asukokonaisuudesta juhlavamman!


Ennen ostin joka juhlaan eri mekot, mutta kieltämättä se oli helpompaa kun ei ole raskaana 😀 Eli odotusaika ikäänkuin pakotti miettimään minkälaisia äitiysjuhlavaatteita piti ostaa. Olen hyvin tyytyväinen ostoihin, ja koen jopa, että äitiysvaatteiden tekijät varmasti osaavat miettiä vaatteiden monikäyttöisyyttä, sillä valikoimaa oli hyvin tarjolla erinäköistä mekkoa, jotka sopi sekä raskausajan jälkeen, että imetykseenkin. Hinnatkaan ei päätä huimannut – sanoisin, että toinen mekko taisi maksaa 35 euroa, ja toinen mekko jossa oli kaksi käyttöä (imetys-ja äitiys) maksoi ehkä 55 euroa. Merkit taisivat olla Noppies ja Mamalicious.
mekot-mainoskuva01

Olen kuullut, että muualla Euroopassa äidit panostavat paljon enemmän raskausajan pukeutumiseen, ja voin hyvin uskoa että se on totta. Naiset taitavat panostaa noin muutenkin pukeutumiseen enemmän niissä maissa; halutaan olla naisellisia ja arvostetaan itseään. Kyllä se pukeutuminen siitä kertoo. Tässä yksi hyvä syy ostaa itselleen sopivia ja oikean kokoisia vaatteita – eikä pelkästään raskaana ollessa tietenkään. Mutta onhan se vähän noloa, jos remonttireikä näkyy kun on liian pienet housut raskausaikana, tai jos joudut vetämään mekon kirjaimellisesti korviin kun olet hääjuhlissa kun imetät! Aika koomista =) Äitiysajan ulkoilussa voit ja pitääkin käyttää rennompia vaatteita, joista kerromme tällä ulkoilusivulla lisää.

Mitä mieltä olette tästä aiheesta? Mitä mieltä olette tästä, että naiset pukeutuvat paremmin sekä raskausaikana että noin muuten Euroopassa? Oletteko tyytyväisiä nykyiseen, vai olisiko esim. Keski-Eurooppalainen tyyli tervetullutta myös meille Suomeen?